Bloggar om foto

Foto i dag - oändliga möjligheter


skrivet den 14 jan av Realeaser, klockan:15:45

Förutsatt att du har en digitalkamera och en OK dator - och det har väl de flesta i dag - kan man göra hur mycket som helst i foto väg, jämfört med förr då man var låst till filmrullar, framkallning och inte kunde jobba med bilderna i datorer. Har du tänkt på hur bra vi har det i dag. Detta är saker man tar för självklart, men man kanske inte tänker på den revolution det varit.

- Du kan ta hur många bilder som helst, det kostar inget. Du kan ta flera bilder på samma sak för att sedan kunna välja den mest lyckade. Du kan experimentera och ta risker. Kanske blir någon sådan bild fräck eller snygg? Du behöver inte tänka efter utan det är bara att trycka av. Du kan låta barnet plåta sina dockor. Det kostar ju inget. Man kan också ha en billig digitalkamera till barnen.

- Du behöver inte byta rulle. De flesta minneskort i dag rymmer fler bilder än du hinner ta t ex på en semester.

- Du behöver inte ha med extrarullar eller köpa rullar ute om du plötsligt saknar en på resan, det räcker med själva kameran.

- Du kan se resultatet direkt på en skärm - eller på datorn eller TV:n om du kopplar in dem och det går ju på några sekunder. Du kan direkt avgöra om du ska slänga en bild eller om du behöver ta fler. Kanske testa en annan inställning eller slå av blixten?

- Du kan redigera bilderna i datorn. Förbättra, beskära, retuschera. Du har kvar originalet.

- Du gör lätt backup på dina bilder på vilken hårddisk, skiva eller molntjänst som helst. Pappersfoton och negativ var ju ömtåliga värdesaker oftast i bara ett exemplar.

- Du kan publicera bilder på nätet eller skicka dem vidare med e-post eller MMS.

- Du har massor med inställningsmöjligheter i kameran, t ex makron för nattlandskap eller porträtt.

Nu gäller det bara att ha tiden som krävs.


Currently rated 1.6 by 145 people

  • Currently 1,586208/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed